Post With Video

HSS - channel manager

Svi ozbiljni sistemi u hotelskoj industriji danas ne mogu da zamisle organizaciju smeštajnih kapaciteta bez organizovanog sistema koji sve kontigente uvezuje u jedan. Prisustvo na što više kanala prodaje za bukiranje smeštaja se smatra presudnim za uspešnu prodaju u ovoj grani privrede.

Channel manager je zato, sistem koji morate imati, ako želite da napredujete i imate veću popunjenost smeštajnih kapaciteta iz meseca u mesec.

Zato je sada pravo vreme da i vaše poslovanje pređe na ovaj sistem.

Zašto baš Channel manager

Channel manager nudi mogućnost istovremenog ažuriraranja svih cena i raspoloživosti smeštaja u dva klika. Pored ove najosnovnije funkcije, ovo je savršen sistem koji rešava problem overbookinga (dupliranja rezervacije). Ako uzmemo u obzir da ovakav propust može da uruši reputaciju smeštaja na duže staze, jasno je kolika je prednost umrežavanja u Channel manager sistem. Manager koji upravlja sistemom ima mogućnost kontrole svih pratećih restrikcija od trajanja dužine boravka do kreiranja cenovnika i individualnih paketa.

channel-manager

Prednost u odnosu na ručno ažuriranje sajtova

Klasičan ,,ručni sistem” ažuriranja je u današnje vreme već postao siguran način da sebe i svoj objekat dovedete u neprijatnost zbog overbookinga ali oduzima vreme za izmenu cene na vise kanala iz dana u dan. Jer koliko god da brzo radite ažuriranje softver je uvek brži. Pa nije retkost da dok vi na jednom sajtu popunjavate da je smeštaj nedostupan za određen datum, sa drugog sajta vam stigne duplirana rezervacija.

Tri primarne beneficije Channel managera su:

  • Izdavanje smeštajnih kapaciteta na više kanala bez mogućnosti dupliranja
    rezervacije
  • Niži troškovi administriranja ključnih informacija za Vaš objekat
  • Centralizovan sistem za upravljanje svim kanalima prodaje i smeštajnim
    objektom

Prednost online kanala prodaje u odnosu na zvanični web sajt smeštaja

Prisustvo na google pretraživaču je nešto što se danas podrazumeva. Svaki Hotel treba da ima zvanični web sajt kao prezentaciju koja opravdava reputaciju. Međutim, ono što su pokazale činjenice u praksi, jeste da nemaju svi gosti izraženu sposobnost pronalaska traženog smeštaja putem pretraživača. Većina seniora u bukiranju se okreće upravo online kanalima prodaje, kao već razrađenom sistemu za pronalazak smeštaja. Upravo tu leži prednost Channel manager-a koji sve to budno prati i hendluje umesto vas.

U zavisnosti od zemlje razlikuju se navike u korišćenju sajtova za bukiranje. Dok je u nekim zemljama popularan AirBnb, u drugima je to Expedia, dok je u trećima popularan Booking.com. Svim zemljama je na kraju zajedničko prisustvo na ovim sajtovima koje prednjači u odnosu na pretraživanje putem Google pretraživača.

channel-manager-slogan

Zašto je BHC tim idealan izbor za upravljanje ovim sistemom?

Balkan hotel consulting tim je godinama unazad svakodnevno angažovan na upravljanju ovim sistemom. Sve metode koje nudimo su višestruko potvrđene i isprobane u praksi na smeštajnim kapacitetima od apartmanskog smeštaja do hotelskog smeštaja sa zavidnom reputacijom na tržištu. Konstantno pratimo svetske trendove i prilagođavamo našu metodologiju rada njima.