3 praktična saveta kako da se vlasnici hotela pripreme za ,,budućnost“

3-praktična-saveta-kako-da-se-vlasnici-hotela-pripreme-za-budućnost

Svet gostoprimstva je jako dinamičan, što čini da se vlasnici hotela suočavaju sa sve većim brojem izazova. Naročito danas u vreme tehnologije kada globalni trendovi imaju uticaj širom planete. Zbog toga opstanak na globalnom tržištu zahteva prilagodljivost, dugoročno predviđanje i strateško planiranje. Ovde se ne misli samo na bavljenje trenutnim problemima, već podrazumeva da mislite unapred i ,,predvidite budućnost”. Zato u nastavku dajemo 3 praktična saveta koji mogu da Vam pomognu da se lakše snađete u današnjem poslovanju. Ali i pomažu da se bolje pripremite za ono što Vam tek predstoji u trendovima u hotelskoj industriji.

1. Integrišite tehnologiju radi operativne efikasnosti

Živimo u eri kada savremena tehnologija oblikuje gotovo svaku industriju pa tako ni svet hotelijerstva nije ostao izuzet. Zato je svakom vlasniku hotela, implementacija najsavremenije tehnologije u hotelsko poslovanje od presudnog značaja. Kako za praćenje koraka sa ostatkom konkurencije tako i za garanciju pozitivnog iskustva gostiju. Razmislite o uvođenju softverskog sistema za upravljanje imovinom (PMS) koji Vam pomaže da upravljate svim aspektima hotelskog poslovanja uključujući i rezervacije.

 

Ulaganje u dobar veb sajt prilagođen korisnicima kao i u mobilnu aplikaciju može da unapredi proces rezervacije Vaših smeštajnih kapaciteta i olakšati komunikaciju gostiju sa vašim hotelom. Iskoristite prednost analitike podataka kako biste razumeli potrebe gostiju, optimizovali strategiju za određivanje cena smeštaja i svoje usluge uskladili sa potražnjom na tržištu. Na ovaj način ćete povećati zadovoljstvo budućih gostiju i svoje šanse za povećanju prihoda tokom cele godine.

 

Sve je popularnija primena beskontaktne tehnologije bez kontakta koja stavlja naglasak na higijenu i bezbednost. Ona se primenjuje na sisteme za ulazak bez ključa i na mobilno plaćanje. Uvođenjem ove tehnologije možete pozicionirati vaš hotel kao napredni I u isto vreme uveriti goste u tu činjenicu.

2. Dajte prioritet održivosti za dugoročni uspeh

Održivost odavno više nije nešto o čemu se samo planira već je postala ključna karika modernog poslovanja, pa ni hotelska industrija nije ostala izuzetak. Ozbiljno razmislite o hitnosti primene ekološki prihvatljivih praksi. Jer na ovaj način nećete samo doprineti zdravijoj planeti, već će te privući I ostaviti utisak i na svoje buduće goste.

 

Razmotrite procenu potrošnje energije i istražite načine za smanjenje otpada. Opcije koje Vam stoje na raspolaganju su zamena postojećih sa energetski efikasnim uređajima, upotreba održivih materijala i konkretna primena programa reciklaže u okviru Vašeg objekta. Sve ovo su bitni I opipljivi koraci ka ekološkijem radu objekta. Osim primene jako je bitno i da prenosite ove inicijative svojim gostima. Iz dana u dan je sve veći broj putnika danas koji aktivno traže ekološki prihvatljiv smeštaj.

 

Održivost podrazumeva i reorganizaciju procesa nabavke. Nabavljajte lokalno kada god je to moguće, podržite eko dobavljače i birajte proizvode sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Ovakvi napori neće biti samo u skladu sa trenutnim potrošačkim trendovima, već će i pozicionirati vaš hotel kao odgovoran i društveno održiv izbor Vaših gostiju.

3. Povećajte fleksibilnost radi lakšeg prilagođavanja

U današnjem upravljanju poslovanjem hotela, ključno je da budete fleksibilni i prilagodljivi promenljivim realnostima svakodnevice. Razmislite o uvođenju fleksibilnih opcija rezervacije koje gostima pružaju samopouzdanje i bezbrižnost prilikom pravljenja rezervacija. Povećajte prisustvo na kanalima prodaje.

 

Istražite raznovrsne opcije prihoda, pored izavanja smeštaja. Recimo ako vaš hotel ima prostore za događaje, razmislite o njihovoj promociji za mala okupljanja, sastanke ili čak coworking radne prostore. Sarađujte sa lokalnim preduzećima i partnerstvima koja mogu biti na obostrano zadovoljstvo.

Investiranje u programe obuke osoblja koji naglašavaju fleksibilnost i svestranost je uvek dobitna kombinacija. Tim koji ima sposobnost da se neprimetno prilagođava promenama u potražnji i zahtevima gostiju je neprocenjiva prednost svakog objekta. Obučite svoje osoblje kako da obavljaju različite uloge, jer na ovaj podstičete otporniju i prilagodljiviju radnu snagu.

Pažljivo pratite trendove u svojoj industriji i slušajte povratne informacije gostiju. Razumevanje promenljivih potreba vaše ciljne publike omogućava vam da na vreme prilagodite svoju ponudu i usluge.

Zaključak

Opstanak u sadašnjosti i priprema za budućnost zahtevaju promišljen i strateški pristup. Prihvatanjem tehnologije, dajete prioritet održivosti i povećavate fleksibilnost. U isto vreme pozicionirate svoj hotel za dugoročni uspeh u industriji koja se stalno razvija. Zapamtite, prilagodljivost je ključna, a ostanak ispred krivulje danas osigurava uspeh vašeg hotela sutra.

Zato se na vreme obratite BHC timu i unapredite poslovanje svog objekta već danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *