Koje su to 3 stvari u hotelu, na koje gosti obraćaju najveću pažnju?

3-stvari-u-hotelu-na-koje-gosti-obracaju-najvecu-paznju

Razumevanje potreba i želja vaših gostiju danas se smatra glavnim preduslovom za vođenje uspešnog hotelskog objekta. Među brojnim aspektima koji mogu da utiču na percepciju gosta o Vašem objektu, postoje ključne stavke na koje gosti obraćaju najveću pažnju. Zato u nastavku detaljno objašnjavamo Koje su to 3 stvari u hotelu, na koje gosti obraćaju najveću pažnju i istražujemo kako one mogu da poprave ili pokvare iskustvo gostiju.

Udobnost kreveta i higijena posteljine

Gosti koji putuju zbog posla žele da odmore glavu nakon dana istraživanja ili poslovnih sastanaka. Takođe, gosti koji su došli namenski zbog odmora obraćaju pažnju na udobnost kreveta. Zato prilikom odabira kreveta za svoj objekat imajte na umu da treba da bude što bolji balans između potpore i udobnosti. Evo ključnih stavki na koje treba paziti:

Kvalitetni dušeci: Investiranje u visokokvalitetne dušeke koji obezbeđuju dobar san je investiranje u zadovoljstvo gostiju. Postoje različite tvrdoće dušeka na tržištu zato i Vaš odabir treba da bude raznovrstan kako biste uspeli da zadovoljite različite zahteve gostiju. Gde gost može da se odluči i bira između memorijske pene, čvrstih i dušeka sa oprugama.

Luksuzna posteljina: Spavanje u lošoj posteljini može da donese jako negativnu kritiku vašeg gost. A to niko ne želi. Zato je kvalitet  posteljine jako bitna stavka. U kombinaciji sa mekim jastucima to je dodatna dobitna kombinacija.

Održavanje: Redovno proveravanje i zamena posteljine kao i dotrajalih duđeka se podrazumeva. ishabani dušeci i posteljina ne smeju da Vam se dese. To je takođe još jedna od prilika za negativan komentar. 

3-stvari-u-hotelu-na-koje-gosti-obracaju-najvecu-paznju

Čistoća i higijena: Visoki prioritet

Čistoća se u hotelskoj industriji ne sme dovoditi u pitanje. Gostima je jako bitna čistoća i higijena smeštaja, naročito kada znaju da je tu spavao neko pre njih. Svaki nedostatak može da dovede do negativnih kritika i gubitka posla u budućnosti. Zato evo malog podsetnika kako da održite besprekoran utisak:

Besprekorno održavanje: Obučite svoje osoblje da bude temeljno i orijentisano na detalje. Čistoća ne obuhvata samo menjanje posteljine i peškira; uključuje ribanje kupatila, usisavanje tepiha i brisanje prašine sa svih površina.

Redovne inspekcije u sobama: Sprovedite rigorozan proces inspekcije kako biste osigurali da sobe ispunjavaju najviše standarde čistoće pre dolaska gostiju. Brzi preokret između odjavljivanja i prijavljivanja ne bi trebalo i zapravo ne sme da ugrozi kvalitet usluge. Naročito kod objekata više kategorizacije.

Javne zajedničke prostorije su takođe važne: Nemojte da zanemarite čistoću zajedničkih prostora, kao što su predvorja, hodnici, liftovi i trpezarijski prostori. Prvi utisci počinju od trenutka kada gosti uđu kroz vaša vrata ali se nastavljaju sa svakim korakom koji gost napravi tokom boravka u objektu.

Wi-Fi i povezivanje: moderna potreba

U današnjem svetu, kada smo svi mahom online, dostupnost i kvalitet Wi-Fi konekcije postali su jako bitan faktor za goste hotela. Mnogim putnicima je jako bitna stabilna internet konekcija kako za poslovne tako i za svakodnevne društvene aktivnosti. Evo kako da osigurate da se online povezanost vašeg hotela ističe:

Brzi internet se podrazumeva: Investirajte u brzu Wi-Fi mrežu koja može istovremeno da rukuje sa više uređaja. Spor ili nepouzdan internet može jako brzo da frustrira goste.

Pristup prilagođen korisnicima: Olakšajte gostima da se lako povežu na vaš Wi-Fi pomoću jasnih uputstava i sigurnog procesa prijavljivanja. Razmislite o sistemu za jednokratnu prijavu koji ne zahteva stalnu ponovnu autentifikaciju.

Internet konekcija u sobi: Uverite se da je Wi-Fi dostupan u sobama za goste, sobama za sastanke i zajedničkim prostorijama. Nekim gostima će možda trebati miran prostor za rad ili povezivanje iz udobnosti svojih soba.

Iako su ovo 3 stvari u hotelu na koje gosti obraćaju najveću pažnju, važno je zapamtiti da je celokupno iskustvo gostiju kombinacija različitih faktora.

Za još korisnih saveta posetite našu BLOG stranicu i zapratite nas na Linkedin ili Instagram stranici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *