Inovativni načini za poboljšanje imidža brenda vašeg hotela

Inovativni-načini-za-poboljšanje-imidža-brenda-vašeg-hotela

Konkurencija na polju ugostiteljske industrije nikad nije bila brojnija, zato je jak i pozitivan imidž brenda od presudnog značaja za uspeh hotela. Jedinstveni imidž brenda ne služi samo da Vas izdvaja od konkurencije, već može da bude presudan faktor kada gost treba da se odluči za Vaš objekat. Da biste napredovali u ovom dinamičnom okruženju, morate stalno da bude u toku sa trendovima kako biste zadržali ubedljiv imidž brenda. Zato pogledajte u nastavku koji su sve inovativni načini za poboljšanje imidža brenda vašeg hotela.

Održive prakse i zaštita životne sredine:

Današnji putnici su ekološki svesniji nego ikada, zbog toga posvećenost Vašeg objekta prema održivim praksama može značajno da poboljša imidž vašeg brenda. To mogu biti aktivnosti poput svakodnevnog smanjenja upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu, racionalnije korišćenje vode i energije. Značajna stavka koja se lako implementira može biti i nabavka lokalnih, organskih proizvoda. Osim primene adekvatnih rešenja u vezi sa održivošću potrudite se I da ih na pravi način prezentujete svojim gostima. Nema sumnje da će oni umeti da nagrade vašu posvećenost zelenijoj budućnosti.

Personalizovana iskustva za svakog gosta:

Danas je lakše nego ikada da pomoću tehnologije prikupljanja podataka prilagodite svoje usluge jedinstvenim potrebama svakog gosta. Prilagođavanje usluge vezane za odabir smeštajne jedinice, potreba u ishrani I sl. Ovakav pristup će sigurno uticati na povećanje verovatnoće da  će Vam se ovako tretiran gost ponovo vratiti u Vaš objekat.

Inovativni-načini-za-poboljšanje-imidža-brenda-vašeg-hotela

Lokalna društvena odgovornost:

Podržavanje lokalne dobrotvorne organizacije, uključivanje u projekte zajednice ili doniranje novca za ovakve lokalne događaje je takođe nešto što u današnjem svetu doprinosi imidžu objekta. Društveno odgovorne akcije ne samo da koriste zajednici, već i predstavljaju vaš hotel kao odgovoran i brižan brend. Ali doprinos ne mora biti nužno materijalni, dovoljno je i ustupanje prostora za događaj, kao deo podrške i sponzorstva.

Podrška umetnosti i umetnicima:

Ugodan ambijent objekta I same hotelske sobe uvek je sadržajni I prijatniji ukoliko se umesto savremenih printova u objektu nalaze prave slike na platnu ili skulpture. Iz tog razloga bi unapređenje iskustva gostiju moglo da se ogleda u uključivanju dela umetnosti i kulture u enterijeru Vašeg hotela. Imajte u vidu da umetnost i kultura mogu stvoriti jedinstven i nezaboravan identitet za vaš hotel. Dok dela ne moraju biti skupih poznatih umetnika, već umetnika u zaletu poput studenata akademije ili lokalnih umetnika.

Uvođenje tehnoloških unapređenja:

Praćenje trendova više se ne dovodi u pitanje već se podrazumeva za ,,ostanak u igri”. Zato koristite tehnologiju da poboljšate iskustva gostiju. Pogodnosti poput beskontaktnog prijavljivanja i odjavljivanja gostiju, funkcije soba koje može kontroliše pametni telefon do interaktivnih aplikacija.

Kod tehnološki pismenih putnika pokupićete brojne simpatije i pozitivne recenzije nakon boravka.

Promocija zdravstvenih sadržaja:

Promovišite wellness i spa sadržaje u svom hotelu. Investiranje u fitnes sadržaje, spa usluge i opcije zdravog obroka je takođe jedna vrsta trenda među ugostiteljima. Ovakav pristup će pozitivno uticati na privlačenje grupe gostiju koji traže podmlađujući boravak a za to su spremni i da plate.

Saradnja sa influencerima:

Iskoristite moć uticajnih društvenih mreža. Sarađujte sa ljudima koji promovišu putovanja i hedonistički način života kako biste svoj hotel predstavili široj publici koja ima afinitete prema hotelima. Njihova podrška može da Vam pruži veliku vidljivost u targetiranoj ciljnoj grupi.

Kreiranje i promovisanje Vaše jedinstvene priče:

Dobra priča je uvek dobro prolazila. Od kada je čovek sedeo pored vatre pa sve do danas. Efikasno pripovedanje je moćno sredstvo za oblikovanje imidža vašeg brenda. Predstavite istoriju svog hotela, definišite jedinstvene vrednosti i unikatne priče svog objekta, osoblja ali i lojalnih gostiju putem veb sajta, društvenih mreža i promotivnih materijala u okviru objekta. Ovako predstavljena priča stvara dublju konekciju sa Vašim gostima i zadovoljava njihovu potrebu da budu deo price sa tradicijom.

Kontinuirana obuka:

Konstantno investirajte u obuku osoblja kako biste osigurali da uvek nudite odličnu uslugu za svoje goste. Dobro obučen tim može značajno da poboljša iskustvo gostiju i još  važnije, odigra ključnu ulogu u oblikovanju reputacije vašeg hotela. Jer iza svakog brenda ipak stoje ljudi čine taj brend. Nastojite da osoblje bude informisano, obučeno za svoju poziciju, ai i ljubazno i sposobno da odreaguje na svaki izazov.

Prikupljanje povratnih informacija gostiju i prilagođavanje:

Redovno prikupljajte povratne informacije od gostiju i koristite ih za unapređenje svojih usluga. Konstantno prilagođavanje promenljivim zahtevima gostiju, rešavanje problema i neprestano usavršavanje siguran je put ka izgradnji boljeg imidža. Dok će na ovaj način vaš objekat ostati konkurentan.

Zaključak

Svi navedeni predlozi za unapređenje imidža brenda vašeg hotela spadaju u stalan proces koji zahteva inovacije, prilagodljivost i duboku posvećenost zadovoljstvu gostiju. Jer imidž ne može da dođe preko noći već nastaje godinama ali se konstantno i čuva da bi napredovao. Prihvatanjem I primenom neke od ovih predloga strategija, možete da kreirate svoj jedinstven i privlačan identitet brenda koji izdvaja vaš hotel na prepunom tržištu. Kao nagradu za trud dobićete povećan broj rezervacija I vernih gostiju koji će Vaš objekat rado preporučiti u recenzijama ali i uživo.

Za još korisnih saveta posetite našu BLOG stranicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *