Najbolje prakse za obuku i razvoj hotelskog osoblja

najbolje-prakse-za-obuku-i-razvoj-hotelskog-osoblja

Ulaganje u razvoj osoblja dovodi do povećanja zadovoljstva zaposlenih, poboljšanja usluga prema gostu i na kraju povećava rezultate prodaje. Činjenica je da je industrija ugostiteljstva postala veoma konkurentna, a pružanje izuzetnih iskustava gostiju je ključno za uspeh svakog hotela. Da bi se to postiglo, neophodna je obuka i razvoj osoblja. U ovom blog postu navodimo najbolje prakse za obuku i razvoj hotelskog osoblja.

Identifikujte potrebe za obukom

Prvi korak u bilo kom programu za obuku i razvoj hotelskog osoblja je da se identifikuju oblasti u kojima je zaposlenima potrebna obuka. Do ovih informacija se dolazi analizama poslovanja i analizama zadovoljstva gostiju nakon napuštanja objekta. Ove informacije se zatim koriste za kreiranje tematskih programa za obučavanje.

Kreiranje plana obuke

Kada se identifikuju potrebe za obukom, kreira se i razvija plan koji pokriva sve oblasti hotelskog poslovanja u toku obuke. On uključuje i tehničke veštine, poput održavanja higijene i usluge ishrane, kao i naprene veštine, u koje spade odnos sa gostima I komunikacija.

Korišćenje različitih metoda obuke

Da bi smo se osigurali da svi članovi osoblja dobijaju efikasnu obuku, važno je koristiti različite metode obuke. To podrazumeva da se obuka odvija na više lokacija. Od obuke u učionici, na radnom mestu, do obuke na mrežama. Kako bi bila uspešna obuka se prilagođava potrebama svih članova osoblja ponasob, kako bi se osigurala najviša korist.

najbolje-prakse-za-obuku-i-razvoj-hotelskog-osoblja

Obezbedite stalnu obuku

Obuka hotelskog osoblja nije nešto što se radi jednokratno već bi trebalo da bude periodičan do stalni proces. Ovo se osigurava održavanjem redovnih kurseva unapređenja, ažuriranja novih hotelskih politika i upoznavanjem osoblja sa najnovijim dešavanjima u industriji.

Naglasak na korisničkoj podršci

Obuka za korisničku podršku treba da bude glavni prioritet jer je zadovoljstvo gostiju  ključ uspeha u ugostiteljskoj industriji. Fokusiranje na razvijanje istančanih veština potrebnih za pružanje izuzetnih iskustava gostiju, kao što su komunikacija, rešavanje problema i empatija je nešto što treba forsirati primarno.

Podstaknite povratne informacije

Članovi osoblja su često prva linija interakcije sa gostima, pa stoga njihove povratne informacije mogu biti dragocene u poboljšanju poslovanja hotela. Podstaknite članove osoblja da podele svoje ideje i predloge za poboljšanje iskustva gostiju.

Prepoznavanje i nagrađivanje izvrsnosti osoblja

Istaknuti članovi hotelskog osoblja koji dosledno pružaju izuzetnu uslugu treba da budu prepoznati i nagrađeni za svoj trud kako bismo sačuvali kvalitetan kadar. Ovo može da uključuje podsticaje kao što su bonusi ili javno isticanje pred ostalim zaposlenima. Ovo je odličan način da motivišete zaposlene da nastave da teže izvrsnosti.

Potreba da organizujete obuku i razvoj hotelskog osoblja je od suštinskog značaja za pružanje izuzetnih iskustava gostiju u ugostiteljskoj industriji.

Ulaganje u najbolje prakse za obuku i razvoj hotelskog osoblja

Identifikovanjem potreba, razvojem sveobuhvatnih planova obuke, obezbeđivanje kontinuirane obuke i stavljanjem akcenta na krajnje korisnike, hoteli obezbeđuju da njihovo osoblje bude opremljeno veštinama potrebnim za uspeh. Forsiranje povratnih informacija i prepoznavanje izvrsnosti takođe su važni faktori u stvaranju pozitivnog radnog okruženja koje inspiriše članove osoblja da daju sve od sebe.

Ulaganjem u obuku i razvoj hotelskog osoblja, hoteli mogu da poboljšaju zadovoljstvo gostiju, povećaju stopu zadržavanja osoblja i na kraju podstaknu rast prihoda u samom objektu.

Ukoliko želite da i Vaše osoblje dobije kvalitetnu i sveobuhvatnu obuku, budite slobodni da nas kontaktirate putem kontakt forme ili nas pozovite putem telefona +381 69 662 888.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *