Hotelski software i njegov značaj u funkcionisanju hotela

hotelski-software-i-njegov-znacaj

Hotelski software se u hotelskoj industriji danas smatra imperativom za organizaciju smeštajnih kapaciteta. Jer svaki ozbiljan hotelijer razume da bez organizovanog sistema koji uvezuje sve kontigente, nema uspeha u ovom biznisu. Upravo, to je zadatak koji rešavaju hotelski softveri, koji u međusobnoj interakciji imaju zadatak da smanje troškove i istovremeno povećaju prihode u samom objektu. Prisustvo na što više kanala prodaje za bukiranje smeštaja se smatra presudnim za uspešnu prodaju u ovoj grani privrede.

Zato je sada pravo vreme da i vaše poslovanje kompletno pređe iz offline-a u online sistem koji se zasniva na savremenim softverima.

Šta podrazumeva pojam hotelski software?

Ono što je prvo, najbitnije da razjasnimo, hotelski software, najčešće nije samo jedan softver u samom objektu. Ovo je uglavnom pojam koji se odnosi na kompletnu ,,mašineriju” programa koji zajedno olakšavaju funkcionisanje objekta. Ali mi ih u internoj komunikaciji zovemo jednim imenom.

Sad kada smo ovo razumeli možemo da objasnimo i pojedinačne segmente hotelskog softvera.

Prednosti koje ovaj sistem nudi su, zavisno od odabira softvera, sledeće:

  • Uklanja suvišnu papirologiju u poslovanju i čuva životnu sredinu
  • Povećava produkciju objekta
  • Ubrzava proces zaključivanja rezervacija
  • Ubrzava komunikaciju sa klijentom
  • Pomaže da vas pravi gosti pronađu brže
  • Pomaže u određivanju pravih cena po danima u sezoni
  • Povećava prodaju
  • Olakšava upravljanje OTA kanalima prodaje
  • Olakšava praćenje statistike svih segmenata poslovanja
hotelski-software
Izvor: Freepik/DCStudio

Koja sve rešenja čine deo hotelskog softvera?

Obzirom da svaki od ovih rešenja ima određenu funkciju, pomenućemo neka od njih u nastavku:

1. PMS – Property management software

PMS je softver koji omogućava hotelu ili grupi hotela da upravljaju mogućnostima front-office-a, kao što su zakazivanje rezervacija, prijava/odjava gostiju, dodela soba, upravljanje cenama soba i naplata. Ukratko, ovaj softver menja sve tradicinalne procese koji bi zahtevali i papir.

2. Protel software

Protel, rešenje u oblaku (online), je odlično rešenje za hotele koji ne žele teret održavanja u okviru sopstvene sopstvene tehničke infrastrukture.

Za ovo rešenje nije potrebna posebna instalacija u okviru postojećeg hotelskog sistema softverskih rešenja. Sve što vam treba je internet pregledač i internet konekcija. U svakom trenutku nudi informacije o svakom gostu, evidenciju popunjenosti soba.

3. Channel manager sistem

Channel manager nudi mogućnost istovremenog ažuriraranja svih cena i raspoloživosti smeštaja u dva klika. Pored ove najosnovnije funkcije, ovo je savršen sistem koji rešava problem overbookinga (dupliranja rezervacije). Ako uzmemo u obzir da ovakav propust može da uruši reputaciju smeštaja na duže staze, jasno je kolika je prednost umrežavanja u Channel manager sistem. Manager koji upravlja sistemom ima mogućnost kontrole svih pratećih restrikcija od trajanja dužine boravka do kreiranja cenovnika i individualnih paketa.

Kako da integrišete neki od ovih softvera u rad svog objekta?

BHC tim ima veliko iskustvo u radu sa pomenutim softverima čije performanse je testirao u radu sa sistemima prestižnih objekata u zemlji i regionu.

Balkan hotel consulting tim Vam stoji na raspolaganju 6 dana u nedelji, zato budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona +381 63 242 422 Ili putem kontakt forme.

Posetite naš Linkedin nalog gde možete dobiti još korisnih informacija o svim našim uslugama koje imaju za cilj da Vam unaprede poslovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *