Najčešći revenue management mitovi

revenue-management-mitovi

Svaki uspešan hotelijer se uglavnom oslanja na predviđanja koja donosi revenue management sistem. Pored marketing hotela, ovo je drugi najvažniji aspekt poslovanja objekta. Ukoliko se njime ne rukovodi adekvatno, može doći do jako loših posledica po objekat. Zato danas pričamo koji su to najčešći revenue management mitovi u koje veruju oni koji ga još uvek ne koriste na pravi način.

Revenue management mitovi:

MIT 1: Automatizacija preti da ugrozi menadžere upravljanja prihodima

Neosporna je činjenica da svakodnevno automatizacija preuzima primat nad ljudskim resursom, ali to nije slučaj u svim industrijama. Zato je ovo najčešći mit u hotelijerstvu.

Međutim, za razliku od automatizacije u proizvodnim pogonima, automatizacija revenue managementa samo olakšava posao menadžerima. Još uvek je na kraju lanca, čovek potreban kako bi donosio odluke i tumačio analize.

MIT 2: Sistemi za upravljanje prihodima su preskupi

Antimit bi bio: Da li je rizik od ugrožavanja poslovanja jeftiniji?

Ulaganje u smanjenje rizika je uvek ispravna investicija iako nam na početku deluje skupo. Puno je slučajeva na terenu koji su dokazano doveli i do zatvaranja objekata usled neadekvatnog upravljanja prihodima.

MIT 3: Malim objektima nije potreban ovaj sistem

Kada se nalazimo u hotelskom biznisu i gledamo iz ugla upravljanja prihodima, onda ne postoji podela na velike i male objekte. Postoji samo objekat koji zna kako da opstane na tržištu i onaj koji opstaje ,,po osećaju” tj. Rizikuje poslovanje.

Manji objekti čak imaju veći izazov u upravljanju prihodima, od već razvijenih objekata sa više smeštajnih jedinica.

revenue-management-mitovi
Izvor: Pixabay/Tumisu

MIT 4: Ovaj sistem ne pomaže kada je objekat već u gubitku

Ako je objekat u gubitku, ona je jedina šansa da se ,,povrati”, da krene da upravlja prihodima na pravi način.

Razlog zašto se menadžeri hotela na odlučuju na ovaj potez kada nastupi kritičan momenat je, zato što na ovo gledaju kao na dodatni trošak. Međutim, uvek imaju mogućnost da se uvere u prednosti ovg sistema pre potpisivanja ugovora  saradnji.

MIT 5: Eksterno upravljanje je manje efikasno od full time menadžera

Prilikom angažovanja spoljne podrške za upravljanje revenue management sistemom, otvarate mogućnost da Vaš objekat posluje u skladu sa najnovijim trendovima na tržištu. Vaš full time menadžer je isključivo fokusiran na Vaš objekat. Upravo zato nema mogućnosti da u praksi stekne iskustvo u situacijama sa kojima se sreću drugi objekti. Dok eksterni sistem upravljanja objektom sarađuje sa više objekata, i ima uskustvo u bržem rešavanju situacija u upravljanju prihodima.

Kako BHC tim može da Vam pomogne u upravljanju prihodima?

Mi se bavimo svim dnevnim zadacima upravljanja prihodima umesto vas. Takođe, stojimo Vam na raspolaganju da pojednostavite svoje operacije rezervacija. Kada zajedno sa Vama postavimo osnovu upravljanja prihodima prelazimo na definisanje strategije razvoja poslovanja u vašem hotelu.

Budite u korak sa svežim informacijama, pratite nas i na Linkedin nalogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *