Ovo je najstariji hotel na svetu

Nisiyama-Onsen-hotel

Da li ste nekada razmišljali o tome koliko godina bi mogao da postoji najstariji hotel na svetu, a da i dan danas radi bez prekida? 100, 200, ili možda 500 godina? Pa reći ćemo odmah da niste ni blizu. Hotel o kome danas pišemo radi bez prekida više od 1300 godina, obzirom da je osnovan 750 godine nove ere. Pritom, drži dva svetska rekorda na Ginisovoj listi.

Ne verujete? I mi smo se prijatno iznenadili, obzirom da je u svetu hotelijerstva to jako veliki izazov.

Gde se nalazi najstariji hotel na svetu?

Ovaj rekorder u svetu hotelijerstva nalazi se u Japanu. Što je bilo lakše pogoditi nego godinu osnivanja, zar ne? 🙂 Još preciznije, nalazi se u podnožju planine Fudži. Pun naziv hotela je Nishiyama Onsen Keiunkan.

Kada kažemo rekorder, to zaista i mislimo jer ovaj hotel je ušao u zvaničnu Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji hotel na svetu. Ovo nije jedini rekord koji ovaj hotel drži ali o tome u nastavku teksta.

Ko je osnovao ovaj hotel?

Hotel je osnovao Fudživara Mahito, pre više od 1300 godina, a njegova porodica je od tada nastavila tradiciju ovog objekta i posvetila se ugostiteljskom biznisu. Tradiciju u kojoj je već 52. generacija u porodici zadužena da ovaj objekat sačuva svoju reputaciju.

najstariji-hotel-na-svetu-Nisiyama-Onsen

Izvor: commons.wikimedia.org

Spoj tradicije i moderne tehnologije

U skladu sa jako dugom tradicijom, bilo je očekivano da hotel vremenom trpi izvesne promene u pogledu modrnizacije. Međutim, sve vreme se fokus stavlja na tradicionalni izgled koji je u skladu sa viševekovnom reputacijom. Dok tehnologija ima svoju ulogu u olakšavanju poslovanja, kao i u poboljšanom ugođaju savremenog gosta. Gosta koji ne može da zamisli svoju svakodnevicu bez savremenih tehnoloških uređaja. 

Ovi savremeni samuraji sa tehnološkim spravama u rukama, imaju privilegiju da i danas uživaju u čarima gostoprimstva kao i samuraji pre 1000 godina. Samom činu gostoprimstva i zaokruženog ugođaja doprinosi i tradicionalna restoranska kuhinja sa jednako starim receptima kao i sam hotelski kompleks.

Prirodni izvori mineralne vode u hotelskom kompleksu

Pored svoje jedinstvenosti zbog tradicije poslovanja, Nishiyama Onsen Keiunkan hotel specifičan je i po lekovitim izvorima koji se nalaze u njemu. Složićemo se da nema baš puno ovakvih hotela koji mogu da se pohvale prirodnim izvorima. Ovi izvori su priznati na međunarodnom nivou po svojim lekovitim svojstvima. Upravo su oni drugi povod da najstariji hotel bude po drugi put upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Ovoga puta je to zbog kako se navodi ,,najproduktivnijeg vrela” u prirodi. Izmereno je da ovo vrelo ispumpava preko 1630 litara vode u minuti.

Ako se odlučite da se zaputite u pravcu ovog hotela, noćenje se kreće po ceni od četiristo i nešto evra po noćenju. Zavisno od platforme koju odaberete za rezervaciju.

Ukoliko želite da unapredite poslovanje svog hotela naš Balkan Hotel Consulting tim Vam stoji na raspolaganju. Naš telefon je +381 63 242 422.

Za još korisnih tekstova posetite našu blog stranicu i zapratite nas na Linkedin nalogu. Kako biste bili u toku sa novitetima u svetu hotelijerstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *