Kako softverska rešenja u okviru hotela povećavaju prihod objekta?

softverska-resenja

Iako živimo u vreme kada smo okruženi tehnologijama, veliki broj hotela još uvek ne koristi pun potencijal koji nude softverska rešenja u okviru hotela. Zato u nastavku pričamo o prihodima koje Vaš objekat može imati od ranog prijavljivanja i kasnog odjavljivanja i kako Vam tehnologija pomaže u tome.

Kako funkcionišu softverska rešenja u okviru hotela?

Ako ste u svetu hotelijerstva već više od jedne decenije onda Vam je verovatno poznata situacija kada imate ranu prijavu i dostupnost nije potvrđena, prodaja u većini slučajeva ne bude realizovana. Međutim, to je zahvaljujući unapređenom softveru postala prošlost u ovom biznisu.

 

Uvođenjem softverskih rešenja prati se kompletan boravak gosta, i ubrzava proces rezervisanja kao i aktivnosti tokom njegovog boravka. Počev od trenutka kada online rezerviše svoj smeštaj, do čekiranja, praćenja njegovih aktivnosti tokom boravka do kasnog odjavljivanja i odlaska iz objekta. Informacije i inpute koje dobijaju softveri od rezervacija gostiju, koji se obradjuju softverski, svim sektorima hotela isporučuju se u vidu više razlicitih izvestaja koji vam kroz proslost i sadasnjost donekle predvidjaju buducnost i pomazu da sagledate sliku u kom ce se pravcu hotel kretati i koje poteze je potrebno povlaciti apropo statistike koju dobijate …

Ovo je sada dostupno zahvaljujući povezivanju hotela na softvere poput Channel managera, Protel i PMS softvera.

softverska-resenja-u-okviru-hotela

Photo: rawpixel/freepik

Kako statistika softvera u okviru hotela rešava problem produžetak boravka?

Produžetak boravka je dodatni prihod od koga su ranije hotelijeri dizali ruke jer je to bilo previše muke za upravljanje. Sada je to mnogo lakše jer se sve radi automatski.

Ovo su prednosti uvođenja softvera u upravljanju boravkom:

  • Dnevna analiza dostupnih soba za rano prijavljivanje i kasno odjavljivanje
  • Izračunavanje optimalne cene koju treba ponuditi gostu na osnovu raspoloživosti svih soba u objektu
  • Određivanje u kom trenutku gostu treba poslati cenu za pravovremenu optimizovanu konverziju u prihod

 

Kako primena savremene tehnologije u okviru hotela povećava prihod?

Kao što vidite zahvaljujući softverima namenjenim hotelijerstvu sada je mnogo lakše imati uvida u kompletno stanje u okviru objekta. Ovo hotelijerima pomaže da pravom gostu u pravom trenutku i po pravoj ceni proda sobu koju traži. Pored toga, softver povećava i dodatne prihode jer prati i analizira potrebe gostiju koje imaju. Ove potrebe se odnose na dodatne sadržaje u okviru objekta poput teretane, spa centra, bazena, konferencijske sale i sl.

Sve ovo olakšava poslovanje i svodi greške usled ljudskog faktora na minimum, a gostu pruža kompletno korisničko iskustvo. Na kraju dobijamo zadovoljnog gosta koji je spreman da preporuči objekat i postane stalni gost.

Želite da i Vaš hotelski objekat unapredite pomoću softverskih rešenja?

Ako Vam sve ovo deluje zanimljivo i želite da unapredite svoj objekat budite slobodni da nas kontaktirate. BHC tim Vam stoji na raspolaganju da zajedno implementiramo naše iskustvo u Vaš objekat i pomognemo Vam da povećate prosečan ADR.

Naš telefon je +381 63 242 422.

Ako ste prisutni na Linkedin-u, ovo je naša Linkedin stranica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *